Cirkevné školstvo si dnes vo Vranove pripomenulo 20 rokov existencie

06.06.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 6. júna (TASR) - Akadémiou žiakov v priestoroch Mestského domu kultúry vo Vranove nad Topľou vyvrcholili dnes oslavy 20. výročia založenia miestnej Cirkevnej základnej školy sv. Dominika Savia. Školské zariadenie, ktoré sa v uplynulých rokoch rozrástlo aj o materskú školu a gymnázium, v súčasnosti realizuje výchovno-vzdelávací proces takmer pre 600 detí z vranovského regiónu.
Cirkevná základná škola sv. Dominika Savia otvorila vo Vranove nad Topľou prvýkrát svoje brány 1. septembra 1992. Jej zriadenie predtým odobril vtedajší emeritný arcibiskup košickej rímskokatolíckej arcidiecézy Alojz Tkáč. Na čele jubilujúceho školského zariadenia je už 20 rokov v pozícii jej riaditeľa Marián Babej.
Ako uviedol pre TASR, školské zariadenie sa na pôde Vranova nad Topľou v uplynulých rokoch úspešne etablovalo a je schopné poskytovať kontinuálne vzdelávanie pre svojich zverencov od materskej školy až po ich maturitu respektíve odchod na vysokú školu. "Stali sme sa alternatívou pre rodičov, ktorí chcú formovať svoje deti v duchu evanjelia," podotkol Babej. Zároveň dodal, že škola nekladie pri vzdelávaní dôraz iba na náboženskú výchovu, ale aj na výučbu informatiky či cudzích jazykov. "Nadväzujeme na najnovšie trendy v tejto oblasti, aby naši žiaci získavali potrebné zručnosti a poznanie pre ich ďalšie štúdium. S angličtinou sa u nás zoznamujú deti napríklad už v materskej škole," zdôraznil Babej.
Hlavnou ambíciou vedenia cirkevnej školy do ďalších rokov je popri poskytovaní stále kvalitného vzdelávania centralizácia jej základného školstva. "Želám si, čo je zatiaľ nevyriešené v našom meste, a to je jedna budova pre základnú školu, pretože momentálne pôsobí na troch rôznych miestach. Želám si, aby sa to poriešilo čo najskôr," uzavrel Babej.
 

Vyberte región